recept: Lecsó bevert tojással, Kifőzde
Lecsó bevert tojással
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

8-10 szem húsos paprika,
4-5 szem paradicsom,
3-4 fej vöröshagyma,
4 tojás,
tojásnyi zsír, pirospaprika, só



Forró zsíron megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát.
Ezután beletesszük a kicsumázott, kb. 0,5 cm karikára vágott vagy szeletelt paprikát és lefedés nélkül, többször kevergetve 3-4 percig pároljuk.
Ekkor beletesszük a héjából ´kicsomagolt´, kis kockákra vágott paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával, jól elkeverjük, majd lefedve, kb. 10 perc alatt félkészre főzzük.
Ekkor megsózzuk, megkeverjük, és egymás mellé beleütjük a tojásokat. Innentől már nem szabad keverni, csak rotyogjon csendesen még 5 percig.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: lecsó
 kolbászos lecsó tarhonyával
 tojásos lecsó
 lecsórba
 lecsó télire

Forrás: Anyám receptje, Lacika bácsi mamájára hallgatva.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2000.10.03. Utoljára frissítve: 2009.03.10.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 15:46:54 - 0.83)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez