Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
8-10 szem húsos paprika, 4-5 szem paradicsom, 3-4 fej vöröshagyma, 4 tojás, tojásnyi zsír, pirospaprika, só |
Forró zsíron megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát. Ezután beletesszük a kicsumázott, kb. 0,5 cm karikára vágott vagy szeletelt paprikát és lefedés nélkül, többször kevergetve 3-4 percig pároljuk. Ekkor beletesszük a héjából ´kicsomagolt´, kis kockákra vágott paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával, jól elkeverjük, majd lefedve, kb. 10 perc alatt félkészre főzzük. Ekkor megsózzuk, megkeverjük, és egymás mellé beleütjük a tojásokat. Innentől már nem szabad keverni, csak rotyogjon csendesen még 5 percig. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|